Postări populare

duminică, 25 septembrie 2016

De frica Unirii, Dodon a mers să ceară ajutorul Patriarhului rus Kiril

sursă foto: www.facebook.com


Saptămâna aceasta am găsit în cutia poștală un pliant al socialiștilor care încearcă să ne explice detaliat cât de periculoasă poate fi Unirea și că jandarmul roman nu va fi aici stăpân. Se pare că alți concurenți înscriși în cursa pentru prezidențialele din 30 octombrie nu prezintă pericol pentru socialistul-comunist, ținta lui în această campanie fiind Unirea și Mihai Ghimpu.
Despre Andrei Năstase, candidatul fugarilor condamnabili, Dodon nu are nimic de spus, încă o dovadă că corb la corb nu scoate ochii, interesul lor fiind unul comun, cel de întoarcere a statului nostru în brațele Rusiei.
Cât de straniu nu ar părea, dar Dodon aproape că nu are nimic împotriva Maiei Sandu, cea care i-a fost colegă la Ministerul Economiei, în perioada când regimul comunist înflorea în Republica Moldova.
De frica Unirii și a faptului că Mihai Ghimpu ar putea reveni în funcția de președinte al Republicii Moldova, de această dată fiind ales de cetățeni, Dodon a mers zilele trecute la Patriarhul Kiril să ceară ajutor.  În următoarele zile, bannere uriașe cu poza lui Dodon și a Patriarhul Rusiei, iubitor de ceasuri scumpe și dictatori, vor împânzi Chișinăul și toată republica.  Deși biserica ar trebui să fie separată de stat, prin Kiril, Moscova acordă sprijin lui Dodon, în încercarea de a corupe moral electoratul mai puțin elevat.  Evident că și unii preoții subordonați canonic bisericii ruse vor face politică după sfânta liturghie îndemnând enoriașii să voteze pentru unsul Kremlinului.
         Sperăm că oamenii nu se vor lăsa manipulați de urmașii celor care în perioada anilor 1812-1918 au lichidat 18 din 36 mănăstiri din Basarabia, singurele oaze de cultură românească, au încercat să-i rusifice prin intermediul bisericii. În perioada anilor 1940-1989 au lichidat floarea națiunii: intelectualitatea (preoți, profesori, funcționari) și țărănimea, au distrus sute de biserici și au jefuit averea lor, iar cele rămase au fost transformate în depozite și cluburi, au fost interzise tradițiile și obiceiurile strămoșești.  
În schimb, au adus omoruri și deportări în masă, persecuții și intimidări, colhozuri și sovhozuri, sărăcie și frică, comunism și ateism, sărbători străine suflării românești: 1 mai și 9 mai, 24 august și 7 noiembrie. 

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu