Postări populare

duminică, 18 septembrie 2016

Ce facem cu Republica Moldova?

sursă foto: http://basarabialiterara.com.md


De mai bine de un sfert de veac Republica Moldova încearcă să-și creeze destinul. Fără succes însă, pentru că Rusia nu a renunțat niciodată la teritoriile pe care le-a ocupat. Și-a băgat tancurile peste tot unde au fost încercări de  a se îndepărta de fratele mai mare (Republica Moldova, Georgia, Ucraina). Rusia nu va permite ca Uniunea Europeană să se extindă în vecinătatea sa estică. Cel mai recent exemplu în acest sens fiind intenția separatistului de la Tiraspol de a alipi regiunea din stânga Nistrului la Rusia. De parcă această zonă a statului nostru ar fi o bucată de pâine pe care poți s-o pui în desagă și s-o duci în Ural.
În asemenea condiții, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană pare a fi imposibilă. Socialiștii încearcă prin toate mijloacele să-l înlăture pe primarul unionist din Chișinău,  capitala  fiind  cel mai important bastion românesc de la est de Prut. Fără succes însă, iar pentru asta dodonii și coaliții lor au de dat explicații la Moscova și, probabil, li se mai taie din solde.
Igor Dodon, candidatul rușilor la prezidențiale susține sus și tare că va  interzice prin lege manifestările unioniste și îi va pedepsi pe toți cei care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România. Rezultatele unui sondaj făcute publice recent vor să ne convingă că anume Dodon este preferat de către electoratul din Republica Moldova, iar cei care militează pentru Unire nu au nicio șansă. Cei care au făcut sondajul nu au anunțat CEC-ul despre această intenție și nici nu au spus cu ce bani l-au realizat (afirmația lor că sondajul ar fi fost făcut din bani proprii nu a convins pe nimeni).
Mulți dintre alegătorii care  susțin adevăratele valori românești și europene s-au răzlețit fiind duși în eroare de mulțimea de pseudo-candidați.  Andrei Năstase este unul dintre mincinoșii acestei campanii. El chiar se vede președinte, nedorind să înțeleagă că oamenii nu de dragul lui au ieșit să protesteze, ci și-au dorit întoarcerea miliardului furat. Anume în perioada când pâinea și cuțitul de la guvernare erau în mâinile PLDM-ului lui Vlad Filat, Iurie Leancă și a Maiei Sandu, Republica Moldova a rămas fără Aeroportul Internațional Chișinău, dar și fără bani.
Comuniștii susțin că boicotează alegerile ca să-i permită tacit electoratului său să voteze pentru Dodon. Este demonstrat faptul că majoritatea electoratul prorus din Republica Moldova este foarte responsabil și participă la toate scrutinele electorale în număr impresionant.  În asemenea condiții, ce facem cu Republica Moldova? O dăruim iar rușilor sau ne mobilizăm cu toții în jurul lui Mihai Ghimpu, unicul candidat unionist veritabil,  care militează de câteva decenii pentru unirea celor două state românești?  Mihai Ghimpu este singurul candidat care poate  în calitate de Președinte al Republicii Moldova să declanșeze procesul de Unire cu România și să-l ducă la bun sfârșit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu