Postări populare

sâmbătă, 10 septembrie 2016

Se încearcă discreditarea ideii unioniste și a prezidențialelor



Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat 24 grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.
Și pentru că în Constituție scrie că la funcția de Președinte al Republici Moldova poate pretinde orice persoană care a împlinit 40 de ani și locuiește aici de ceva timp, au ieșit din anonimat și unele fosile politice ca Vasile Tarlev, Anatol Plugaru sau Mihail Garbuz. Pentru nimeni nu e secret că acești indivizi execută ordinile Kremlinului și puțin le pasă de această palmă de pământ. Oamenii cu carte știu foarte bine cine sunt sculele Moscovei la Chișinău. Mulți l-au deconspirat chiar și pe Andrei Năstase, candidatul cu privire de laș și cu naș condamnabil.
         Oare societatea noastră chiar merită să urmărească asemenea  personaje în următoarea perioadă? Ce lucruri merituoase au făcut Maia Laguta, sau soția lui Anatol Mătăsaru  pentru a avea dreptul moral să pretindă la cea mai înaltă funcție din stat? Sigur că și ei își dau bine seama că nu au nicio șansă să câștige, scopul lor fiind tocmai de a denigra concurenții din această campanie, dar și toți locuitorii Republicii Moldova.
Surpriza aparentă a acestei campanii ar fi numărul mare de candidați care se pretind a fi unioniști. Partidul Vitaliei Pavlicenco nu a acumulat nici într-o campanie mai mult de  1 %. În Republica Moldova se știe foarte bine că rezultatul unui partid depinde  foarte mult de imaginea pe care o are sau nu liderul acestuia. Dacă această competiție electorală ar fi pentru cel mai mare trădător, Ana Guțu ar avea toate șansele de a câștiga, pentru că ea a demonstrat că rostul pe care îl are în viață este să înșele în mod perfid, grosolan pe toți cei care îi oferă un credit de încredere. Trădătorii nu au fost iubiți niciodată în Basarabia. Despre ceilalți candidați așa-numiți unioniști nici nu are rost să amintesc. Toți aceștia vor acumula câteva sute de voturi.  Scopul lor adevărat este să se mai dea în spectacol și să creeze iluzia că în stânga Prutului electoratul unionist este minoritar, iar mișcarea unionistă nu are nicio șansă de izbândă.
Toți unioniștii din Republica Moldova trebuie să se mobilizeze și să susțină unicul candidat real al Unirii, pe Mihai Ghimpu. Doar liderul Partidului Liberal  a avut curajul să-l convingă pe  ambasadorul SUA la Chișinău, E. S. James D. Petitt că populația de o parte și alta a Prutului este una și aceiași.
Mihai Ghimpu a riscat cu propriul partid pentru a nu permite ca Dodon și Usatîi să vină la putere.  Astăzi, dacă nu era alianța dintre PL și PD, la guvernare ar fi fost socialiștii cu controversatul Usatâi, iar Năstase și Țopii ar fi jubilat. Tocmai pentru că Mihai Ghimpu nu le-a permis păpușilor lui Putin să vină la putere pe acest pământ românesc, rușii din stânga Nistrului l-au lovit mișelește în centrul capitalei. De câte ori trebuie să mai călcăm pe aceiași greblă ca să nu mai repetăm aceleași  greșeli?
Acum este șansa ca electoratul unionist să demonstreze că este o forță de necombătut în Basarabia. Să fie clar și pentru neprieteni că acest pământ ne aparține, iar noi, toți cei care simțim românește,  suntem aici adevărații stăpâni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu