Postări populare

duminică, 2 octombrie 2016

De ce se tergiversează prezentarea datelor recensământului din 2014

www.diez.md


În acești 25 de ani de independență,  în Republica Moldova s-au desfășurat două recensăminte ale populației, în 2004 și 2014. Din păcate, aceste operații administrative care constau  în înregistrarea statistică a populației în scopul obținerii datelor statistice privind numărul și distribuția teritorială a populației, a structurilor sale demografice și socio-economice au fost desfășurate sub orice critică.
Acest lucru, în mare măsură, se explică prin intervenirea politicului în desfășurarea recensămintelor și în special în procesarea și interpretarea datelor obținute de pe urma lor. Fraudarea rezultatelor recensământului din 2004 și tergiversarea  prezentării celui din 2014 au un singur scop, de a ascunde de opinia publică datele reale ale structurii etnice a populației.
Anume în scopul menținerii problemei identitare a Republicii Moldova a fost  fraudat referendumul populației din 2004 și se pare că istoria se repetă prin reinstalarea la conducerea Biroului Național de Statistică a comunistului Vitalie  Vâlcov. Din păcate,  datele recensămintelor populației sunt instrumentate de partidele de orientare prorusă în așa fel ca să fie artificial menținută problema identitară, promovând în continuare moldovenismul primitiv, falsa identitate și limba moldovenească, ura față de tot ce e românesc, iar în ultimul timp populația este speriată cu jandarmul român.
Intenționat se alimentează fricile încuibate în perioada sovietică. Așa s-a procedat pe parcursul acestor 25 de ani de independență, când partidul comuniștilor, actualmente partidul socialiștilor, pentru a acumula mai multe voturi apelau la tehnologii electorale murdare. Se scot de la naftalină cele mai mârșave sechele sovietice privind limba și istoria moldovenească, poporul moldovenesc, fascismul românesc și jandarmul român care bate.
În același timp sunt trecute cu vederea grozăviile perioadei sovietice: omorurile și deportările în masă, deznaționalizarea și ateismul agresiv, rusificarea și sovietizarea.
Continuarea păstrării identității de moldovean are doar un singur scop, de a considera cetățenii Republicii Moldova ce s-au declarat la referendum români drept o „minoritate”, o minoritate în propria lor casă, astfel fiind supuși unei discriminări care nu corespunde adevărului istoric și științific. Respectiv, se dorește să fie menținută o situație care dezbină malurile de Prut!
Frica de UNIRE determină aceste partide proruse să recurgă la asemenea falsificări. Frica că datele recensământul din 2014 (la capitolul structura etnică a populației) va arăta o diferență izbitoare față de cele declarate de guvernul Tarlev, băștinașii declarați români nu vor fi de 1.87%, ci mult, mult mai mulți,  ar demonstra cu certitudine fraudarea recensământului din 2004 și ar explica în mare măsură tergiversarea procesării datelor recensământului din 2014.
Mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la suprafață, iar în acest caz adevărul poate triumfa chiar în ziua de 30 octombrie 2016.
Alegerile prezidențiale din 30 octombrie oferă o șansă care poate servi drept o radiografie a societății moldovenești și poate arăta cât de pregătiți suntem să înfăptuim Unirea. Chiar dacă recensămintele precedente au fost fraudate, alegerile din 30 octombrie ne pot repune în drepturi.
Să demonstrăm că numărul celor cu simțire românească în Republica Moldova este impunător de mare. Să renunțăm la supărări, frustrări, orgolii și să arătăm lumii întregi că românii sunt majoritari în Republica Moldova votând pentru Mihai Ghimpu, singurul candidat care poate declanșa procesul de UNIRE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu