Postări populare

joi, 12 mai 2016

Curat murdar! Declară că se gândesc la cetățeni, realitatea însă e cu totul alta...

 

Ședința de azi a Consiliului municipal Chișinău a demonstrat încă o dată interesele alianței monstruoase. Așa - numita muncă depusă de fracțiunile noii alianțe nu s-a soldat cu nimic, ca și un balon de săpun.  Dovadă sunt  toate ședințele din ultimele luni care încep și se finalizează cu declarații politice, reglări de conturi, pseudo-audieri publice, intimidări și amenințări a funcționarilor publici din municipalitate.
Și Ghenadie Dumanschi a atras atenția asupra faptului că președintele ședinței, contrar prevederilor Regulamentului Consiliului, acordă timp pentru declarații politice în fiecare zi a ședinței, deși aceasta durează încă din iarnă,  transformând CMC-ul în show politic și platformă de dezbateri electorale.
Au apărut și unele suspiciuni între membrii noii alianțe. Consilierul PPEM Victor Lutenco s-a întrebat de ce subiectele funciare se propun a fi expediate la reexaminare de către PSRM? Oare nu din cauza că li s-a oferit prea puțin, că ar vrea mai mult, s-a întrebat, retoric, Lutenco.
Fisura care a apărut între noii aliați pare a fi doar un mesaj subtil al PPEM-ului adresat  PSRM.  În realitate, alianța continuă să existe.  Spre finalul dezbaterilor, când a fost demis președintele socialist al ședinței, fracțiunea PPEM a părăsit sala tocmai pentru a nu  asigura cvorumul necesar,  astfel încât să nu fie posibil să votăm proiecte de decizii așteptate de cetățenii municipiului Chișinău. Curat murdar, vorba lui I. L. Caragiale.
Apropo, despre  votul electronic promovat cu atâta ardoare de către consilierii socialiști, comuniști și cei de la PPEM, care chipurile îi va responsabiliza, consilierul PCRM Vasile Chirtoca declara „consilierul are posibilitate să voteze așa cum vrea,  fără „otciot” (dare de seamă) față de dumneavoastră”…
Iată unde se începe și unde se termină democrația afișată de noua alianță…
Totul depinde de interesul care, de cele mai multe ori, le poartă fesul…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu