Postări populare

sâmbătă, 13 februarie 2016

Se intenționează subminarea rolului autorității executive din Chișinău



În declarația de retragere a semnăturilor de pe Acordul de constituire a Alianței pro-europene, Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” a afirmat că unul dintre motivele retragerii semnăturilor este că „se dorește ca rolul Consiliului municipal să fie redus la o anexă docilă al aparatului netransparent, iresponsabil și corupt al Primăriei”.
Desigur, în acest sens, n-a fost adusă  nicio probă.
În realitate, hoțul strigă – prindeți hoțul. Fracțiunea socialiștilor din CMC, în colaborare cu PPEM au un scop bine determinat și anume, de a submina rolul autorității executive.  Drept dovadă sunt pct. 8 și 9 dintr-un proiect de decizie ce urmează a fi votat de către actuala majoritate nedeclarată din CMC (vezi poza).
Aceste prevederi contravin Legii nr. 163 din 09.07.2010 „Privind autorizarea executării lucrărilor de construcţie”, care expres stabilesc drept „emitent – autoritatea executivă a administraţiei publice locale”, adică Primăria, nu CMC. 
În loc de a implementa propunerile care au fost vociferate chiar de consilierii PPEM în declarația de retragere a semnăturilor, propuneri care ar putea simplifica procedura ce ține de eliberarea certificatului de urbanism și autorizației de construire prin: introducerea circuitului electronic al documentelor și asigurarea trasabilității tuturor petițiilor, digitalizarea serviciilor publice ș.a., actuala majoritate nedeclarată din CMC, dimpotrivă, încearcă să complice procedura de emitere a actelor.
În cazul în care se va comite această ilegalitate și aceste două puncte, despre care am amintit mai sus, vor fi totuși votate, cetățenii vor trebui să aștepte săptămâni, uneori și luni, pentru ca CMC să se întrunească și să le elibereze autorizații.  Votând acest proiect de decizie se va tergiversa soluționarea problemelor oamenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu