Postări populare

luni, 22 februarie 2016

Dacă nu ești nostalgic, comunist, socialist, mancurt, nu sărbători 23 februarie!



Desigur că orice persoană este în drept de a decide când și ce anume sărbătorește.  Suntem într-o perioadă a anului destul de bogată în sărbători, deci, avem suficiente ocazii de a spune, încă o dată, cât de mult prețuim pe cineva.  Totuși, încă mai sunt și dintre cei care nu conștientizează că nu toate zilele cu roșu din calendarul sovietic pot fi preluate și astăzi, când avem posibilitatea să ne informăm și să ne cunoaștem adevărata istorie.
Data de 23 februarie simbolizează crearea armatei de guvernul bolșevic în 1918. Acest guvern venise la putere în urma unei răscoale armate. Această armată a luptat atât împotriva propriului popor, cât și împotriva altor state.
Dacă nu ești prosovietic, nostalgic, comunist, socialist, mancurt, de ce să sărbătorești ziua Armatei Sovietice?
Armata Roșie este cea care ne-a răpit de la trupul mamei – România, iar străbunii noștri au fost împușcați și trimiși în Siberia tot de către această armată. O parte a ei (armata a 14-a) a luptat în anul 1992 împotriva Republicii Moldova și staționează și astăzi pe teritoriul nostru din stânga Nistrului.
Nimeni nu i-a întrebat pe părinții noștri dacă sunt de acord să facă serviciul militar pe meleaguri străine, sau să lupte în Afganistan, acolo unde au murit mii de tineri din cauza Armatei sovietice.
Am observat că această zi de 23 februarie încă mai este promovată intens pe rețelele de socializare. Doamnele și domnișoarele care locuiesc în Republica Moldova ar trebui să cunoască totuși că Ziua Armatei Naționale este sărbătorită la 3 septembrie. Cred că e timpul să începem să ne respectăm sărbătorile noastre naționale. Se spune că un popor care nu își cunoaște trecutul, nu are nici viitor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu