Postări populare

sâmbătă, 22 aprilie 2017

Mulțumim silvicultorilor pentru promptitudine și sufletul lor mare



Stimați prieteni, în momente de cumpănă trebuie să dăm dovadă de solidaritate. Zilele acestea mai multe echipe de silvicultori au venit în ajutorul oamenilor care au avut de suferit în urma intemperiilor naturii. Le mulțumesc colegilor pentru că dau dovadă de promptitudine și înțelegere, adevărați oameni cu suflet mare. Sunt mândru de faptul că sute de silvicultori sunt implicați în lichidarea consecințelor calamităților naturale în toate raioanele Republicii Moldova, inclusiv în Chișinău.
Numai în Chișinău, cu ajutorul Agenției Moldsilva, în curțile de bloc au fost implicate 7 echipe a câte 4 persoane cu utilaje de tăiat arbori care au înlăturat consecințele intemperiilor din zilele precedente.

S-a lucrat în sectoarele:

Botanica
cartierul Grenoble- Cuza Voda-Dacia-Traian
cartierul Trandafirilor-Decebal-Dacia
Centru
cartierul Miorița-Asachi-Docuceaev-Hâncești
Buiucani
cartierul Calea Ieșilor-Ion Creangă-Alba Iulia-Pelivan
cartierul Vasile Lupu-Alexandrescu-Coca-Belinscki-Ion Creangă
Râşcani
cartierul Russo-Braniștii-Râșcanu- Vladimirescu
cartierul Albișoara-Pușkin-Coșbuc-Ismail

Mulțumim tuturor celor ce s-au implicat și au dat dovadă de compasiune pentru cei care au avut de suferit.





Din păcate, singurul lucru de care au crezut că sunt în stare unii a fost să-i critice pe cei care muncesc, inclusiv pe primarul general Dorin Chirtoacă. Ne pare sincer rău că unii nu vor să înțeleagă că o asemenea calamitate nu a putut fi prevenită de nimeni, iar consecințele nu pot fi înlăturate într-o zi, două. Majoritatea arborilor căzuți au fost verzi, povara zăpezii a fost prea mare pentru ei (deja înfrunziți sau înfloriți).  Să criticăm e ușor, să punem umărul e mai complicat. Un asemenea dezastru ar trebui să ne unească, să ne facă să uităm de ură și de frustrări. Să fim oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu