Postări populare

miercuri, 22 februarie 2017

Numai popoarele îngenuncheate își omagiază călăii



Ați mai văzut popoare care sărbătoresc ziua armatei celor care le-au intrat în casa și refuză să plece? Nu există nici un popor liber care să-l idolatrizeze pe ocupant, pe cel care i-a nenorocit strămoșii, iar astăzi refuză să-și retragă armamentul și soldații de pe pământul care nu le-a aparținut niciodată.
            Cei care serbează ziua de 23 februarie nu știu sau nu vor să cunoască faptul că armata sovietică a răpit Basarabia de la Patria-mamă la 28 iunie 1940. Anume Armata sovietică a măturat ultimul grăunte din podurile buneilor noștri declanșând intenționat foametea din 1946. Chiar nu le-au povestit buneii celor care sărbătoresc astăzi cum mureau oamenii ca muștele pentru că nu aveau ce mânca. Strămoșii noștri au fost muncitori, dar le-au luat tot: animale, păsări, cereale, absolut tot.  Această armată,  căreia unii astăzi îi aduc un omagiu ne-a dus buneii în Siberia, ne-a otrăvit pământul cu pesticide, a schilodit viața a sute de mii de basarabeni.
Un argument foarte des întâlnit a celor care sărbătoresc 23 februarie ar fi faptul că conaționalii noștri au făcut serviciul militar în armata sovietică. Dar cine a fost întrebat dacă vrea să-și pună viața în pericol slujind interesele străine, nu ale acestui pământ. Știu ei oare că feciorii acestui neam pătimit au fost folosiți drept carne de tun pe câmpurile de luptă ale Războiului II Mondial?   
Le-am recomanda celor care încă mai sărbătoresc ziua de 23 februarie să privească ochii unei mame care și-a pierdut  feciorul în Afganistan.  Să-i spună cine i-a trimis odorul la moarte sigură? Cât vom mai accepta  umilința, neadevărul, minciuna promovată cu atâta ardoare de unele forțe de la noi?
De ce unii se fac a uita că în 1992 armata rusă  a fost cea care a susținut agresiunea forțelor separatiste din stânga Nistrului împotriva tânărului stat Republica Moldova.
Popor umilit, chinuit, necăjit, trezește-te! Nu mai venera străinul care te nenorocește! Privește în satul tău, sau în comuna vecină, acolo sigur este o grădiniță renovată din banii contribuabililor români. Mai multe instituții de cultură sunt restaurate tot din bani românești. Bibliotecile din centrele raionale au cărți cu grafie latină, în mare parte, tot datorită donațiilor de peste Prut. Când au fost inundații tot frații noștri  ne-au sărit în ajutor pentru ca sinistrații să poată avea case noi.  România este astăzi pentru multe țări un exemplu de democrație și bunăstare.  Rusia este exemplu de dictatură și de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului. Cât vom mai călca pe aceeași greblă privind spre est, când viitorul nostru poate fi numai în vest?

3 comentarii:

  1. http://protv.md/stiri/international/situatie-critica-in-somalia-110-oameni-au-murit-de-foame-in-doar---1802151.html
    Pe cand tu faci propaganda tampita baiete, undeva inca mai moare lumea de foame si la ziua de azi, cunoaste istoria bine, si n-o cititi doar pe cea scrisa in limba latina, mai citeste si ce spune ungaria, polonia, germania, bulgaria, despre noi, despre ce se intampla la noi, nu te ocupa cu discriminari, si nu crea conflict intre popoare desteptule, dupa logica ta ar trebui sa-i tragem pe toti acasa din Italia de ex. pentru ca ei fiind imperiu roman au dus capul lui Decebal la Roma, ne-au romanizat si ne-au distrus neamul in sensul direct al cuvantului pentru a pune mana pe resurse naturale. dar ca sa vorbesti de ce ne-a lasat al doilea razboi mondial, trebuie sa-l studiezi macar putin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu fa sex desteptule, si nu manca pentru ca undeva cineva moare de foate. Si sa ti-o tragi dor atunci cand vor avea toti p_izda la dispozitie. Bolsevicu-le care esti. Propagandist proletar de doi bani.

      Ștergere
  2. Ne doare prea mult de ce spun altii. Uităm să fim verticali. Da, să călcăm pe aceeaşi greblă, pentru a ne lovi peste cap, pentru a ne trezi! A citi în latină(cu caractere latine), a citi în chirilică, cu caractere ruseşti - nu contează prea mult. Contează să citeşti cuvinte, texte ROMÂNEŞTI(chiar dacă le spui moldoveneşti). Oţărala de acest gen convine celor care dezbină. De romanizat, n-a romanizat nimeni, pe nimeni. Influenţe ale stăpânilor au existat întotdeauna - o modificare radicală, totală, NICIODATĂ! Gândiţi, nu vă infocaţi aiurea!

    RăspundețiȘtergere