Postări populare

sâmbătă, 25 februarie 2017

Pe Dumnezeu sau pe Putin îl slujește Mitropolitul Vladimir?

sursă: www.mitropolia.md


Cu ocazia zilei de 23 februarie, Mitropolitul Chișinăului Vladimir, alături de Igor Dodon au felicitat mai mulți ofițeri care și-au făcut serviciul militar în Armata Sovietică.
Își amintește cineva ca Mitropolitul Vladimir să le acorde distincții soldaților noștri, de Ziua Armatei Naționale, la 3 septembrie? Oare Mitropolitul crede că așa vom încuraja tinerii să facă serviciul militar, așa vom cultiva patriotismul și devotamentul față de acest pământ, închinându-ne în fața unei armate străine?
Oare știe Mitropolitul că după ocupația din 1812, Biserica ortodoxă din Basarabia a suferit la fel ca și mirenii săi. Istoricul Ion Nistor afirmă în „Istoria Basarabiei” că în perioada ocupației ruse au fost distruse 18 din 36 mănăstiri ce se aflau în spațiul dintre Prut și Nistru, motivul principal fiind că mănăstirile erau centre de cultură românească. La fel și puterea sovietică era împotriva a tot ce este românesc, chiar dacă era vorba de cele sfinte.  
Și după 1940 Biserica ortodoxă din Basarabia a suferit de pe urma calvarului ocupației, preoții fiind persecutați, deportați și condamnați.
Multe biserici au fost distruse, pângărite, transformate în cluburi,  în unități de producție: hale, depozite, ș.a.m.d.
Iar când vezi cum reprezentanții Bisericii ortodoxe din RM decorează nu știu pentru ce merite ofițerii fostei armate sovietice, simpatizanți ai PSRM-ului, stai și te întrebi pe care popor îl slujesc și cine este adevăratul lor stăpân: Dumnezeu sau Putin?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu