Postări populare

miercuri, 3 mai 2017

Cine îl crede pe Igor Dodon?



Pentru cei cu steluță roșie, dar și pentru alții care încă mai încearcă să se ascundă după degetul cel mic atunci când vine vorba despre armata rusă de ocupație din stânga Nistrului, Curtea Constituțională a hotărât ieri că dislocarea armatei ruse în regiunea transnistreană este neconstituțională și încalcă dreptul internațional. Astfel, Curtea Constituțională a răspuns la o sesizare a Partidului Liberal din 2014.
Să vedem dacă cel care pretinde a fi președintele tuturor cetățenilor Republicii Moldova va mai îndrăzni să depună flori la monumentul cazacilor care au luptat în 1992 împotriva locuitorilor pașnici.
Curtea Constituțională precizează, între altele că, deși Federația Rusă a recunoscut independența Republicii Moldova, și-a retras armata numai din partea vestică a teritoriului nostru, 11% din suprafață rămânând până în prezent sub ocupație.
Vom crede cu adevărat că Igor Dodon este președintele tuturor cetățenilor și chiar apără neutralitatea statului numai atunci când va declara și el clar și răspicat că teritoriul Republicii Moldova din stânga Nistrului este ocupat de armata rusă, iar în toți acești ani Rusia și-a consolidat prezența militară în regiunea transnistreană, fapt menționat și de Înalta Curte.
Atât timp cât președintele statului nu face asemenea afirmații, avem tot dreptul să considerăm că acesta nu ne reprezintă, ci doar apără interesele celor care ne-au ocupat și nu mai vor să plece.
Rămâne neînțeleasă simpatia unui segment de electorat pentru cineva care apără interesele altui stat. Vom fi liberi și vom putea face schimbarea în bine numai atunci când vom avea demnitate, când nu vor mai fi venerați trădătorii, când cei care slujesc interese străine nu vor avea acces la funcții de demnitate publică, iar prima persoană în stat chiar îi va reprezenta pe cei care l-au ales.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu