Postări populare

luni, 8 mai 2017

Când vom renunța să-i venerăm pe ocupanți?



Constatăm cu tristețe faptul că o mare parte din societatea noastră încă mai trăiește cu valorile „altoite” în perioada de ocupație sovietică, fiind și astăzi dezbinată și manipulată.
Deși sute de mii de basarabeni au redobândit cetățenia romană, ultimul scrutin electoral a demonstrat că mulți dintre conaționalii noștri rămân fideli minciunilor „eliberatorilor” cum ar fi: „limba moldovenească”, „istoria Moldovei” sau frica de „jandarmul român”.
Oamenii care se respectă, care își cunosc trecutul și au demnitate sărbătoresc Ziua Europei, sărbătoare instituită încă la 9 mai, 1950. Este sărbătoarea păcii și a unității în spațiul european, fapt decis de liderii comunităților europene.
Ce ni se impune nouă să sărbătorim? Portavocea Kremlinului, actuala rușine a basarabenilor Igor Dodon, încearcă să reînvie vechea tradiție sovietică de proslăvire a ocupanților!
Mai există în istoria neamurilor un exemplu când ocupantul este venerat?
Cei care sărbătoresc 9 mai drept zi a victoriei asupra fascismului trebuie să cunoască și alte date din istorie, cel puțin două care ne-au mutilat destinul:
1.     23 august 1939 – Pactul Molotov-Ribbentrop (Pactul adițional secret);
2.     28 iunie 1940 – Ocupația sovietică a Basarabiei și Bucovinei de Nord.
De ce se tot încearcă renegarea acestor adevăruri din istoria neamului nostru? Cum să sărbătorim 9 mai în stil sovietic, în condițiile în care cele mai tragice pagini  din istoria noastră sunt legate de cei care ne-au ocupat și nici astăzi nu vor să plece? Cum să uităm deportările, foametea organizată, tăvălugul opresiunilor la care era supusă populația băștinașă?  
Nicolae Iorga spunea: „Până acum, oamenii nu au găsit un alt drum spre adevăr decât greșeala.” De câte ori trebuie să mai greșească basarabenii pentru a găsi calea spre adevăr?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu