Postări populare

miercuri, 25 ianuarie 2017

Igor Dodon nu poate fi președintele tuturor cetățenilor

sursă foto: https://ru.sputnik.md


Deși în campania electorală a promis că va fi președintele tuturor cetățenilor, prin declarațiile sale halucinante, Igor Dodon divizează și mai mult societatea. Dodon visează că Republica Moldova va deveni un stat prezidențial, iar el va fi al doilea Putin din regiune. A jurat să respecte Constituția, dar periodic o încalcă.
Potrivit Constituției Republicii Moldova,  Președintele reprezintă statul și este garantul suveranității, independenței naționale, al unității și integrității teritoriale. Cu toate astea, Igor Dodon se închină agresorului care ne-a adus tancurile în stânga Nistrului și pune în pericol securitatea economică a statului afirmând că datoriile regiunii separatiste pentru gazele naturale rusești în valoare de aproximativ 6 miliarde de dolari SUA sunt ale Republicii Moldova.
Cu toate că recunoaște că vor fi proteste în cazul în care se va încerca eliminarea Istoriei Românilor din învățământ, proaspătul președinte promite să lupte cu aceasta înlocuind-o cu o istorie ce convine celor care încearcă să ne bage în cap teoria potrivit căreia românii de peste Prut sunt alt popor,  că nu suntem frați.  Nici la sintagma limbă moldovenească nu va renunța, crezând greșit că anume datorită acestor neadevăruri a ajuns la putere.  
Vădit halucinat de victoria pe care a obținut-o în alegeri, Igor Dodon vorbește frecvent despre sine la persoana a treia, folosind expresii de genul: președintele va întreprinde o vizită…, Dodon nu va accepta…, ș.a.
Din mica sa experiență în calitate de Președinte, deducem că Igor Dodon ori nu cunoaște legislația, ori sfidează cu bună știință legile, logica și bunul simț.  Cât va mai dura agonia acestuia nu se știe, cert este că acest cetățean care nu este mai presus de lege trebuie pus la respect.
Dodon și-a vândut sufletul și neamul celor care i-au trimis bani prin offshore.  Nu are cum să fie președintele tuturor cetățenilor, nu are cum să fie iertat și susținut într-o viitoare confruntare electorală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu