Postări populare

miercuri, 25 ianuarie 2017

Igor Dodon nu poate fi președintele tuturor cetățenilor

sursă foto: https://ru.sputnik.md


Deși în campania electorală a promis că va fi președintele tuturor cetățenilor, prin declarațiile sale halucinante, Igor Dodon divizează și mai mult societatea. Dodon visează că Republica Moldova va deveni un stat prezidențial, iar el va fi al doilea Putin din regiune. A jurat să respecte Constituția, dar periodic o încalcă.
Potrivit Constituției Republicii Moldova,  Președintele reprezintă statul și este garantul suveranității, independenței naționale, al unității și integrității teritoriale. Cu toate astea, Igor Dodon se închină agresorului care ne-a adus tancurile în stânga Nistrului și pune în pericol securitatea economică a statului afirmând că datoriile regiunii separatiste pentru gazele naturale rusești în valoare de aproximativ 6 miliarde de dolari SUA sunt ale Republicii Moldova.
Cu toate că recunoaște că vor fi proteste în cazul în care se va încerca eliminarea Istoriei Românilor din învățământ, proaspătul președinte promite să lupte cu aceasta înlocuind-o cu o istorie ce convine celor care încearcă să ne bage în cap teoria potrivit căreia românii de peste Prut sunt alt popor,  că nu suntem frați.  Nici la sintagma limbă moldovenească nu va renunța, crezând greșit că anume datorită acestor neadevăruri a ajuns la putere.  
Vădit halucinat de victoria pe care a obținut-o în alegeri, Igor Dodon vorbește frecvent despre sine la persoana a treia, folosind expresii de genul: președintele va întreprinde o vizită…, Dodon nu va accepta…, ș.a.
Din mica sa experiență în calitate de Președinte, deducem că Igor Dodon ori nu cunoaște legislația, ori sfidează cu bună știință legile, logica și bunul simț.  Cât va mai dura agonia acestuia nu se știe, cert este că acest cetățean care nu este mai presus de lege trebuie pus la respect.
Dodon și-a vândut sufletul și neamul celor care i-au trimis bani prin offshore.  Nu are cum să fie președintele tuturor cetățenilor, nu are cum să fie iertat și susținut într-o viitoare confruntare electorală.

luni, 23 ianuarie 2017

Nimic nu ne va putea învinge atât timp cât în stânga și dreapta Prutului va exista spiritul românesc

sursă foto: www.historia.ro


„Naționalitatea și limba sunt mai scumpe decât libertatea, căci libertatea pierduta se poate recâștiga, dar naționalitatea niciodată.”
Gheorghe Barițiu

La începutul acestui an, pentru cine încă mai nutrea speranțe, Igor Dodon și-a developat adevărata față. Ca să demonstreze cât de servil poate fi un om când e vorba de 30 de arginți, a pângărit tot ce este românesc. Declarațiile făcute privitor la anexarea din 1812 a teritoriului dintre Prut și Nistru, regretele că n-a fost ocupată întreaga Moldovă de Imperiul Rus, aluzia oferită de stăpânul său sub forma unei hărți istorice a Țării Moldovei și diareea verbală ce a urmat privind teritorii din actuala Românie ce ar aparține Moldovei și Ungariei, sunt niște semnale puternice privind declanșarea unui nou val de promovare a moldovenismului primitiv, unui nou val al antiromânismului și continuarea procesului de deznaționalizare a  populației băștinașe.
         Era și de așteptat ca un președinte venit la putere în baza minciunii și neadevărului, care a promovat din greu sechelele sovietice privind limba moldovenească, neadevăruri privind istoria românilor și a jandarmul român să continue să pedaleze pe aceleași piste pentru a dezbina și mai mult societatea. În loc să renunțe la retorica mincinoasă motivată de lipsa dorinței de informare a unei părți a societății și de campaniile electorale, Igor Dodon continuă să arunce cu venin în populația băștinașă majoritară. Totul trebuie să aibă o limită, acest pretins cunoscător al istoriei, al limbii pe care o vorbim trebuie oprit și pus la respect.  Cel care și-a vândut neamul și sufletul nu are nicio șansă să învingă atât timp cât spiritul românesc se va simți peste tot în stânga și dreapta Prutului, iar oficialii de la București și cei de la Chișinău vor face tot ce vor putea pentru a apropia cele două maluri.
         La 24 ianuarie sărbătorim două evenimente cruciale din istoria românilor. Mica Unire de la 1859 sau Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza a fost  primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. La 24 ianuarie 1918, Sfatul Țării din Basarabia, întrunit în ședință solemnă, a votat în unanimitate și a proclamat independența Republicii Democratice Moldovenești. Acest eveniment a constituit o etapă importantă pentru realizarea Unirii fostei Basarabii țariste cu România.
Chiar dacă proclamarea Republicii Democratice Moldovenești s-a făcut în condițiile Revoluției ruse (2 decembrie 1917) și inițial a fost declarată parte a unei viitoare Rusii federale, la 24 ianuarie 1918, Sfatul Țării a votat în unanimitate pentru proclamarea independenței Republicii Moldovenești.  
Mihai Eminescu spunea: „Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut  ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu exista iubire de țară.” 
Am avut strămoși curajoși care au luptat pentru neam și Țară, avem de la cine lua exemplu, avem în sânge dragostea pentru libertate și adevăr. Chiar dacă istoria ne pune periodic la încercare, sunt convins că nimeni nu va reuși să ne fure viitorul, atât timp cât ne cunoaștem trecutul.